TVP3 Poniedziałek, 20.07.2020 Zmiany z dnia 22.07.2020 w stosunku do raportu z dnia 16.07.2020 (dodano pozycję programową) 04:50 Z DROBIEM ZA PAN BRAT - 1/20 Magazyn, 23 min, Polska, 2020 Blogerka kulinarna, szef kuchni i gospodyni domowa, czyli trzy znakomite propozycje dla każdego. Będzie i domowo, i elegancko, i sprawnie, ale będzie przede wszystkim smacznie, bo głównym bohaterem tych programów jest dobry polski drób: kurczak, kaczka, indyk i gęś. To będzie nie tylko lekcja gotowania, ale też porządna pigułka wiedzy o tym, gdzie szukać dobrego mięsa, jak wyglądają dobre polskie hodowle, dlaczego polski drób jest pożądany w Europie. A do tego wszystkiego szczypta wiedzy o zasadach zdrowego żywienia. Czyli kuchnia idealna, z drobiem za pan brat. Polacy lubią mięso. A jeśli mięso, to drób. Pośród wszystkich rodzajów mięsa to własnie kurczak jest najchętniej wybieranym, a indyk na trzecim miejscu. My tym razem zaproponujemy wiele ciekawych pomysłów na potrawy z drobiu: kurczaka, indyka, kaczki i gęsi. Gotować będą Agata Jędraszczak - blogerka kulinarna, Bartłomiej Witkowski - szef kuchni i Mirosława Wilk - gospodyni domowa, a to oznacza różnorodność, smak i tradycję. W naszym programowym menu nie zabraknie edukacji, bo chcemy uczyć się gotować, ale i wybierać produkty świadomie, tak, by służyły naszemu zdrowiu. Będzie więc informacja ekspertów o hodowlach, które spełniają wszystkie rygorystyczne wymogi, ale i o tym w jaki sposób drób służy naszemu zdrowiu. W pierwszym odcinku programu "Z drobiem za pan brat" na ruszt wrzucimy kurczaka. Trzy znakomite przepisy na to delikatne, a jednocześnie popularne mięso.