TVP Historia Czwartek, 11.03.2021 Zmiany z dnia 03.03.2021 w stosunku do raportu z dnia 24.02.2021 (dodano pozycję programową) 08:10 W KOTLE HISTORII - WYBUCH POWSTANIA LISTOPADOWEGO I PREMIERA "KUCHARZA DOBRZE USPOSOBIONEGO". JESIENNE STRZAŁY. Magazyn, 24 min, Polska, 2021 Reżyseria: Jerzy Grabowski Scenariusz: Łukasz Modelski Wykonawcy: Łukasz Modelski (prowadzący) W kolejnym odcinku programu poznamy przepisy z książki Jana Szyttlera "Kucharz dobrze usposobiony", która ukazała się w 1830 roku. Autor czerpał inspiracje zarówno z kuchni francuskiej, jak i polskiej. To książka pełna przepisów, które i dziś doskonale pasują do naszych gustów. Pierwszym daniem będzie zupa gorąca z kasztanów. Następny przepis z tej książki hołduje jego zamiłowaniu do kuchni myśliwskiej, będzie to kaczka w białym sosie.