TVP Historia Wtorek, 26.04.2022 Zmiany z dnia 13.04.2022 w stosunku do raportu z dnia 06.04.2022 (zmodyfikowano opis: Omówienie) 11:10 POLSKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA - ODC. 3 - PODHALE Magazyn, 22 min, Polska, 2021 Reżyseria: Michał Muzyczuk Scenariusz: Michał Muzyczuk Wykonawcy: Jolanta Kleser (prowadzący) Magazyn kulinarny, w którym dowiemy się, jak połączyć lubianą, śródziemnomorską kuchnię z lokalnymi, rdzennie polskimi produktami. W każdym odcinku razem z prowadzącą Jolą Kleser odwiedzimy inny region Polski, gdzie dowiemy się, jak używać dobrych, lokalnych i dobrze nam znanych produktów do przygotowania dań kuchni śródziemnomorskiej. Tym razem odwiedzimy Podhale. Wędrówkę rozpoczniemy od złożenia wizyty w sanktuarium w Ludźmierzu. Kulinarną inspiracją tej wędrówki będzie jagnięcina.