TVP3 Niedziela, 16.10.2022 Zmiany z dnia 29.09.2022 w stosunku do raportu z dnia 21.09.2022 (dodano pozycję programową) 16:00 CAFE PIOSENKA - ODC. 192 KAROLINA LIZER Kameralne i studyjne (widowisko), 23 min, Polska, 2022 Reżyseria: Małgorzata Tytus, Ryszard Makowski Scenariusz: Ryszard Makowski W kawiarnianej scenerii Ryszard Makowski rozmawia z gośćmi ze świata artystycznego, piosenkarzami, śpiewającymi aktorami i muzykami, a także prezentuje ich utwory. Program ma na celu przybliżenie widzom gwiazd, które znamy, ale często tak naprawdę niewiele o nich wiemy. Gościem programu jest Karolina Lizer. (dodano pozycję programową) 02:15 CAFE PIOSENKA - ODC. 192 KAROLINA LIZER Kameralne i studyjne (widowisko), 23 min, Polska, 2022 Reżyseria: Małgorzata Tytus, Ryszard Makowski Scenariusz: Ryszard Makowski W kawiarnianej scenerii Ryszard Makowski rozmawia z gośćmi ze świata artystycznego, piosenkarzami, śpiewającymi aktorami i muzykami, a także prezentuje ich utwory. Program ma na celu przybliżenie widzom gwiazd, które znamy, ale często tak naprawdę niewiele o nich wiemy. Gościem programu jest Karolina Lizer. (dodano pozycję programową) 02:40 CZAS W LAS - /3/ Magazyn, 22 min, Polska, 2022 Reżyseria: Sławomir Czyrnek Scenariusz: Sławomir Czyrnek Wykonawcy: Magdalena Turowska (prowadzący), Sławomir Makaruk (prowadzący) W kolejnym odcinku odwiedzimy Nadleśnictwo Pułtusk obejmujące 22 tysiące hektarów obszarów leśnych. Leśnik Wojciech Szydłowski pokaże, że to idealne miejsce na weekendowy wyjazd. Można tu pojeździć na rowerze po specjalnie wytyczonych trasach i zobaczyć, jak wyglądają miejsca naturalnych odnowień drzewostanu. W miejscowych lasach napotkamy też ślady historii - wzgórze nazywane "Napoleonką", miejsce pochówku ofiar zbrodni dokonanych przez funkcjonariuszy Powiatowego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Pułtusku. Miejscowe nadleśnictwo to prawdziwe bogactwo smaków natury. Leśnik Jakub Dołęga oraz kucharz Cezary Powała pokażą, jak przygotować podpłomyki z dziczyzną marynowaną w ziołach i czosnku w sosie z jeżyn oraz comber z sarny w marynacie.