TVP3 Poniedziałek, 27.03.2023 Zmiany z dnia 22.03.2023 w stosunku do raportu z dnia 15.03.2023 (zmodyfikowano opis: Omówienie) 00:05 KUCHENNE RECEPTY - KUCHENNE RECEPTY ODC. 5 Magazyn, 23 min, Polska, 2021 Reżyseria: Sławomir Czyrnek Scenariusz: Sławomir Czyrnek Zdjęcia: Marcin Szymański, Łukasz Głąb Wykonawcy: Michał Mularczyk (prowadzący), Piotr Dobosz, Anna Soporek (prowadzący) Podroby to trochę zapomniane źródło wszelkiego dobra, zarówno witamin, jak i pierwiastków będących źródłem naszej odporności (selen/cynk). Powszechnie nazywane przez kucharzy piątą ćwiartką to niedoceniana dziś przez większość konsumentów grupa produktów. Kiedyś ich jedzenie było domeną biedoty, dziś odpowiednio przyrządzone goszczą w menu najlepszych restauracji świata. W dzisiejszym odcinku Marco Ghia przygotował: pate z wątróbki na żytnich grzankach, szpik kostny na opiekanych ziemniakach z sosem z anchois i kaparów oraz sałatką z fenkuła i pomarańczy, ogon wołowy w pomidorach i czekoladzie.