TVP3 Poniedziałek, 01.05.2023 Zmiany z dnia 03.05.2023 w stosunku do raportu z dnia 26.04.2023 (dodano pozycję programową) 23:40 RĄCZKA GOTUJE Magazyn kulinarny, 25 min, Polska, 2023 Autor: Remigiusz Rączka Przepisy na majówkę! Sałatka z rukolą i pomarańczą, do której Remigiusz proponuje bagietki domowego wypieku z masłem z czosnkiem niedźwiedzim, a ponadto zapiekanka krupniokowa z kapustą kiszoną (dodano pozycję programową) 00:05 KUCHENNE RECEPTY - KUCHENNE RECEPTY 06.12.21 R. Program poradnikowy, 22 min, Polska, 2021 Reżyseria: Sławomir Czyrnek Scenariusz: Sławomir Czyrnek Zdjęcia: Marcin Szymański, Łukasz Głąb Prowadzący: Michał Mularczyk, Anna Soporek Wykonawcy: Piotr Dobosz Medyczno-kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. W programie lekarz, w towarzystwie szefa kuchni, podpowiadać będzie, jak gotować, by w potrawach, po obróbce termicznej, zostało jak najwięcej ważnych składników oraz jak przyrządzać klasyczne dania, by były one zarówno smaczne, jak i zdrowe. W każdym odcinku podane będą trzy konkretne recepty na dania nie tylko wyglądające apetycznie, ale i pozytywnie wpływające na organizm człowieka. Prezentujemy zaskakujące smaki, intrygująco łączymy produkty, przypominamy zapomniane przepisy, a wszystko to w kuchennej, smacznej atmosferze! Dziecięce smaki na talerzu - odcinek poświęcony temu, jak karmić dzieci, by jadły zdrowo i smacznie. Cezary Powała proponuje: kebab z kurczakiem na gryczanym placku podany z kiszonkami i sosem czosnkowym - smakuje dokładnie tak, jak wygląda czyli obłędnie; druga propozycja to zupa jarzynowa z brzoskwinią, zaskakująca propozycja dla maluchów, podana z wieprzowo - drobiowymi pulpecikami, zrobiła furorę. A na deser coś banalnego - kisiel wiśniowy na dwa sposoby: na wodzie dla dzieci i na czerwonym winie dla dorosłych.