TVP3 Poniedziałek, 09.09.2024 Zmiany z dnia 06.09.2024 w stosunku do raportu z dnia 04.09.2024 (dodano opis: Omówienie) 06:30 RĄCZKA GOTUJE Magazyn kulinarny, 25 min, Polska, 2024 Autor: Remigiusz Rączka Remigiusz Rączka kontynuuje poszukiwanie pomysłów na śliwki. Tym razem piecze pyszne ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, ale też przygotowuje śliwki w octowej marynacie i stek wołowe ze śliwkowym sosem. (zmodyfikowano opis: Omówienie) 12:00 KUCHENNE RECEPTY - ODC. 2 ZUPY Magazyn, 22 min, Polska, 2021 Reżyseria: Sławomir Czyrnek Scenariusz: Sławomir Czyrnek Zdjęcia: Marcin Szymański, Łukasz Głąb Prowadzący: Michał Mularczyk, Anna Soporek Lektor: Piotr Dobosz Medyczno-kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. W programie lekarz, w towarzystwie szefa kuchni, podpowiadać będzie, jak gotować, by w potrawach, po obróbce termicznej, zostało jak najwięcej ważnych składników oraz jak przyrządzać klasyczne dania, by były one zarówno smaczne, jak i zdrowe. W każdym odcinku podane będą trzy konkretne recepty na dania nie tylko wyglądające apetycznie, ale i pozytywnie wpływające na organizm człowieka. Prezentujemy zaskakujące smaki, intrygująco łączymy produkty, przypominamy zapomniane przepisy, a wszystko to w kuchennej, smacznej atmosferze! Zupy - jesienny sposób na rozgrzewający posiłek. W tym odcinku kucharz, Cezary Powała zaprezentuje, pod okiem prowadzącego program dr. Michała Mularczyka, trzy sposoby na smaczne i zdrowe dania. Bohaterami odcinka będą: kapuśniak, krem z białej fasoli jaś oraz krem ze szpinaku z gotowanym łososiem. Wszystkie te wspaniałości wylądują w brzuchu prowadzącego. Podpowiemy jak zawsze: jak przyrządzać te dania, by składniki, z jakich powstają, nie traciły nic ze swoich właściwości. (usunięto pozycję programową) 04:45 Z MIŁOŚCI DO ZWIERZĄT