TVP3 Sobota, 28.09.2024 Zmiany z dnia 16.09.2024 w stosunku do raportu z dnia 13.09.2024 (dodano pozycję programową) 11:25 PRZYSTANEK SLOW FOOD - ODC. 4 SEZON IV - TRADYCYJNE KIEŁBASY Magazyn kulinarny, 25 min, Polska, 2022 Reżyseria: Michał Bandurski Scenariusz: Jacek Szklarek Prowadzący: Jacek Szklarek Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. W dzisiejszym odcinku odwiedzimy Wielkopolskę, czyli stolicę białej kiełbasy. O procesie tradycyjnej produkcji kiełbas opowie nam rodzina Maryniaków zajmująca się masarstwem i rzeźnictwem od przeszło 6 pokoleń.