TVP3 Piątek, 06.12.2024 Zmiany z dnia 27.11.2024 w stosunku do raportu z dnia 21.11.2024 (dodano pozycję programową) 08:55 PRZYSTANEK SLOW FOOD - ODC. 1 SEZON II - GĘSINA Magazyn kulinarny, 25 min, Polska, 2021 Reżyseria: Michał Bandurski Scenariusz: Jacek Szklarek Prowadzący: Jacek Szklarek Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. W dzisiejszym odcinku odwiedzimy województwo kujawsko - pomorskie, gdzie przyciągnęła nas wyjątkowa gęsina. Poznamy ludzi, którzy z hodowli gęsi i przygotowywania przetworów z niej uczynili prawdziwą sztukę. U podstaw dobrej kuchni leży zdrowa i naturalna hodowla zwierząt. O jej wadze opowiedzą nam hodowcy polskiej białej gęsi. Gęść pieczona, kiełbasa z gęsi, czernina? W dzisiejszym odcinku poznamy przepisy na te wyjątkowe dania. (dodano pozycję programową) 14:05 CAŁKIEM NIEZŁA HISTORIA - W STADZIE SIŁA Cykl reportaży, 12 min, Polska, 2023 Maleńka kangurzyca została porzucona przez matkę. Została uratowana i wychowana przez pracowników ogrodu zoobotanicznego w Toruniu. Elka, bo takie nosi imię, wróciła na wybieg. Mimo trudnego dzieciństwa została zaakceptowana przez stado i sama doczekała się potomstwa. Takie historie, niestety, się zdarzają. Zobaczmy kilka z nich. (zmodyfikowano nagłówek, zmodyfikowano opis: Omówienie) 22:40 PRZYSIĘGA S.IV - ODC. 626 (YEMIN) Serial obyczajowy, 44 min, Turcja, 2020 Reżyseria: Serkan Mut, Ayhan Özen Scenariusz: Nazmiye Ylmaz Aktorzy: Gökberk Demirci, Munise Özlem, Gül Arcan Gürses, Özge Yaz, Can Verel, Berkant Müftüler Kasim szykuje się do wyjazdu. Tulay dowiaduje się od brata o planach Gulperi. Narin operuje Meltem. Mert jest przekonany, że siostra uratowała mu życie. Emir próbuje namawiać Gulperi, żeby została jeszcze jakiś czas w jego domu.