• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Barwna dieta - odsłona druga

12:09, 24.09.2015
Barwna dieta - odsłona druga

.
.

Podziel się:   Więcej

Marta Nieradkiewicz uwielbia tradycyjne, polskie dania. Najchętniej przyrządza żurek, pierogi i kluski śląskie. A poza tym przepada za kuchnią włoską. Kalorii nie liczy nigdy - a już na pewno nie w czasie podróży!

- Nie muszę spać w luksusowych hotelach, ale za to muszę dobrze zjeść! - mówi ze śmiechem gwiazda. - Na Sardynii najwięcej wydawałam w restauracjach, a czasami to były wielkie pieniądze! Odmawiałam sobie czegoś w imię krabów, czy homarów... - wspomina z uśmiechem.

Kasia Glinka to uosobienie maksymy "w zdrowym ciele zdrowy duch"!

- Staram się oczywiście zdrowo odżywiać, choć nie jestem osobą, która skrupulatnie liczy kalorie i godzinami zastanawia się nad dietą. Podstawą mojego menu są owoce i warzywa, jem chude mięso, unikam tłuszczy. W lodówce mam zawsze jogurty, kefiry i serki homogenizowane, które po prostu uwielbiam. W przyrządzanych przeze mnie posiłkach bazą jest sałata, do której dorzucam mięso, pestki i orzeszki - zdradza gwiazda.

Błyskawicznie dodaje:

- Pozwalam sobie jednak na różne kulinarne grzeszki, bo kocham słodycze i oddałabym najlepszy obiad za porcję dobrego tiramisu!