• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Świąteczny indyk w curry Małgorzaty Potockiej

12:00, 22.04.2011
Świąteczny indyk w curry Małgorzaty Potockiej

Małgorzata Potocka
Małgorzata Potocka

Podziel się:   Więcej

W tym roku spędzi Wielkanoc wraz ze swoimi znajomymi, do których często jeździ... aby gotować!

- Niemal co weekend jeżdżę do moich przyjaciół w Bukszy i wspólnie z nimi gotuję - zdradza aktorka w jednym z wywiadów. - Są to regionalne dania z naturalnych produktów tzw. slow food - wyjaśnia.

Świąteczne plany aktorki i jej przyjaciół są nie byle jakie, bo będą musieli przygotować potrawy dla sporej gromady.
- W tym roku w Bukszy na polance wystawimy wielki stół na ponad 40 osób!

A gwoździem programu będzie indyk w chili - pani Małgosi. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę poeksperymentować, nasza gwiazda zdradza poniżej przepis na tak przyrządzonego indyka.

- Indyka kroimy i zostawiamy na noc w sosie japońskim teriyaki ze świeżymi liśćmi curry. Dzięki temu nabiera on słodko-słonego smaku. Potem posypujemy go ostrym chili, smażymy na dużym ogniu i polewamy sosem z soku trzech cytryn i dwóch pomarańczy, teriyaki i odrobiną białego wina. Całość chwilę dusimy. Takim indykiem można uwieść ukochanego mężczyznę - śmieje się aktorka.

Dlatego, kochani, jeśli macie w planach zaimponowanie ukochanemu bądź ukochanej, to chyba warto spróbować zaczarować stół wielkanocny i zdać się na przepis naszej gwiazdy!