Wiadomość została wysłana.
Od wielu lat prowadzi warszawski Videoteatr Poza. Z spoza filmowych i teatralnych pasji, tworzy fantazyjne kolaże, a samą technikę kolażową stosuje nawet we własnej kuchni!
- Wyczarowuję coś w kuchni na większe okazje - na przykład, gdy przyjeżdża moja córka z dziećmi z Włoch. Ale nigdy, kiedy zabieram się do gotowania jakiejś potrawy , nie wiem, jaki będzie efekt końcowy. Nie stosuję gotowych przepisów. Znam jedynie podstawy, a dalej fantazjuję, intuicyjnie komponuję własne wersje - opowiada aktorka w wywiadzie dla Super Linii.
Aktorka zdradziła również jeden ze swoich sprawdzonych przepisów - et voilà:
PRZEPIS NA SOCZYSTE MIĘSO:- każde mięso do duszenia najpierw sparz wrzątkiem- odłóż na 12 godzin do lodówki- przed duszeniem posól je, posmaruj oliwą i...- jeśli lubisz, skrop cytryną- polej winem i posmaruj miodem- takie mięso nigdy nie będzie wyschnięte, zachowa soczystość
Życzymy smacznego, a dla wszystkich smakoszy kuchni jarskiej już wkrótce przepis na jakąś wyśmienitą sałatkę!