programy / kulinaria / Smaki czasu z Karolem Okrasą / odc. 40

odc. 40


Co robili nasi przodkowie na sylwestra? Jak pisze Zygmunt Gloger, największy znawca staropolskiego obyczaju: „Wieczoru sylwestrowego dawni Polacy nie obchodzili. Obyczaj to nowszy i dzisiejszy ucztować w tak uroczystej chwili. Za to, kto mógł jechał na łowy, aby z polowania wróżyć o szczęściu i powodzeniu zamiarów w Nowym Roku”. Nasz sylwestrowy program poświęcony jest polowaniu, a raczej przygotowywaniu dań z dziczyzny. Karolowi Okrasie towarzyszyć będzie leśnik i myśliwy, pan Tomasz Węgrzynowski. Razem przygotowują dwie potrawy: pieczeń z dzika i comber z sarny.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony