Składniki:
- oliwa 50ml
- cebula 1 szt.
- cukinia 1 szt.
- pomidorki koktajlowe 0,3 kg
- pomidory pelatti 0,3 kg
- świeże kurki 0,1 kg
- ciecierzyca ugotowana 0,2 kg
- papryka 1 szt.
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie, aby straciła surowość.
Oczyszczoną paprykę kroimy w paski, dodajemy do cebuli i chwilę smażymy.
Z cukinii wycinamy środek, aby została tylko twarda część warzywa, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do warzyw. Gdy lekko zmiękną, dodajemy pokrojone pomidory pelatti, zalewamy wodą bądź bulionem warzywnym i doprawiamy.
Na koniec dodajemy ugotowaną ciecierzycę, przesmażone kurki i upieczone pomidorki koktajlowe.